horeca / 24 juni 2021

De nieuwe koers van Restaurant Wissenkerke




Met de nieuwe bewoners van Sloterdijk in zijn achterhoofd koos Dick Snijder na twintig jaar in Sloterdijk voor een nieuwe koers. Hij gaf zijn restaurant een nieuwe look & feel en koos meteen een nieuwe kookstijl. 20 jaar geleden was Dick een pionier. De tweede horecaondernemer in Sloterdijk, met een pop-up café voor vijf jaar. Vijf en een half jaar jaar zat Wissenkerke in een kas naast het station, ontworpen door een architect. Daarna kreeg Wissenkerke een definitieve plek in Sloterdijk, verscholen achter het Mercure Hotel en naast MO*TOWN, VERTICAL en Lab4YOU. “De verborgen parel van Sloterdijk”, zegt Dick met een brede lach.

“Ik ben geboren in Indonesië, maar opgegroeid in Zuid-Afrika. Op mijn twintigste ben ik gaan reizen. In Amerika en Canada werkte ik in hotels.” Terug in Nederland wilde hij iets voor zichzelf beginnen. Samen met een vriend kwam hij op de tamelijk briljante naam De Blaffende Vis, en startte het iconische café in hartje jordaan dat hij ruim vijf jaar heeft gerund. Hij verkocht het café om in Sloterdijk te kunnen starten: “de kantoren hadden behoefte aan een broodje, een koffietje en een biertje op vrijdag. Ik haalde toen 20% van mijn omzet uit snacks als bitterballen, lacht Dick.”

“Peter Hermes en ik waren lang de enige twee horecaondernemers, we bedienden vooral de werkenden in het gebied. Het aantal kantoormedewerkers is inmiddels vrij drastisch gedaald. Er is nu een mix van bewoners, toeristen en werkenden.”

“Toen Covid-19 uitbrak had ik twee keuzes: de deuren dichtgooien of wat spaargeld investeren en er echt voor gaan”. Dick koos voor dat laatste. Hij vertelt enthousiast over de cosmetische ingrepen die hij deed om Wissenkerke nog sfeervoller te maken: “De bar leek een beetje op een apothekerskast. We hebben de deurtjes verwijderd en de achterwand betegeld.” Er is nieuwe verlichting en een deel van het meubilair hebben we vernieuwd of opnieuw geschilderd. Mensen vinden het echt gezelliger nu.”

Op zijn kaart staat geen uitsmijter meer of een broodje kroket. We hebben nu voor iedere portemonnee wat wils. “Een heerlijke pasta of salade voor ongeveer een tientje maar ook wat uitgebreidere gerechten zoals een Zarzuela, zalm of biefstuk.” Dick verwacht in Sloterdijk een mix van jonge mensen, stellen en ook wel wat oudere mensen: “mensen die de hustle and bustle van de stad verruilen voor de bereikbare rand van de stad met veel groen.” Hij is nu klaar voor die nieuwe doelgroep. “Ik kijk er naar uit dat over twee jaar de nieuwe bewoners van Mo*town en Vertical aan mijn bar koen hangen en elkaar ontmoeten.”

Sign UP

Zoekvenster sluiten